donderdag 1 december 2011

Verslag bezoek hematoloog 30 november 2011 en onderzoeken afgelopen week




De onderzoeken van donderdag 24 november zijn goed gekeurd door de hematoloog, goede pompfunctie van het hart. Foto's longen goed en bloeduitslagen waren ook accoord. De kaakchirurg ontdekte een gaatje onder de kroon in de voortand. Dit moet nog voor 15 december hersteld worden. In de taxi terug naar huis had Pim al contact opgenomen met de tandarts en kon dinsdag 22 november om 12 uur langs komen. Ze gaat er voor zorgen dat Pim nog voor 15 december geholpen wordt. Donderdag 1 december mag hij zich nog melden bij de mondhygiëniste. Zij gaat het hele gebit grondig reinigen.
Vanmorgen mochten we ons melden bij de hematoloog om kwart voor elf. We hadden wel het verzoek om op tijd geholpen te worden, want Pim had om kwart over elf nog een longfunctieonderzoek.
Om 5 over elf waren we aan de beurt. De afdeling gaf netjes door aan de afdeling longfunctie dat we iets later zouden komen. De service in het Erasmus mc is toch wel top.
De hematoloog vertelde dat de datum van 15 december nog steeds staat voor de opname. Hij vertelde wel dat de isolatie in het Amphia in Breda misschien niet door kon gaan, omdat ze daar alleen patiënten opnemen die er al eerder behandeld zijn opnemen en het waarschijnlijk het Albert Schweitzer in Dordrecht zou worden. Onze voorkeur gaat toch wel uit naar Breda en dat heb ik ook aangegeven. Het is met het bezoek toch wel makkelijker en de weg bekender. De afdeling hematologie zit in het oude Baronieziekenhuis. Deze middag had hij een bespreking, waarin Pim ook besproken werd en zou zijn best doen voor het Amphia en zou hierover terug bellen.
Hij benadrukte nog wel dat deze periode wel heftig is en of we dat beseften. Nu, we zijn hier wel degelijk van op de hoogte en weten ook dat er risico's aan verbonden zijn. Maar wij zijn van mening, wat er nog niet is daarover moet je ook proberen nog geen zorgen te maken. Als het op je pad komt, pak je het op en probeer je er het beste van te maken. We proberen in ieder geval te genieten van de komende tijd, dat Pim nog energie heeft en zich nog goed voelt. Waarom nu al stressen over iets wat misschien wel of misschien niet aan de orde is. Positivisme is wel ons streven, maar blijven wel reëel.
Alle onderzoeken waren nog niet compleet en Pim mag zich volgende week nog melden voor een ct-scan van het skelet en een sinus foto. Dit is een foto van de bijholten van de kaak en het voorhoofd. Donderdag 8 december in de ochtend.
Na al deze afspraken konden we na het eten van lekkere broodjes in het ziekenhuis weer met de taxi naar huis.
We stapten om half drie weer binnen en gelijk ging Pim zijn mobiel af. De hematoloog met het het goede nieuws dat Pim in het Amphia in Breda in isolatie mag. Ook vertelde hij dat Pim nog een apd-infuus moet hebben(tegen de botafbraak). Dit is om de vier tot zes weken. Dit kan gelijk op de dagbehandeling op de dag dat hij ook voor de sinusfoto moet en de ct-scan. Ik blijf het zeggen in het Erasmus werken ze heel patiëntvriendelijk. maar weer genoeg voor deze week en gaan we ons voorbereiden voor de 17e verjaardag van Pepijn vrijdag 2 december.

Groetjes Pim en Nancy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten