donderdag 24 november 2011

Verslag bezoek Pim hematoloog 23 november 2011



Na een enerverende week stond er vandaag een bezoek aan de hematoloog op het programma.
Zondag begon Pim zijn haar wat uit te vallen. Kon natuurlijk nog zijn van de chemo 2 weken terug. Ik dacht nog:,,het valt wel mee, zal wel wat dunner worden." Na 16 dagen zal het wel niet meer zo veel zijn. Maar maandag en dinsdag werden de plukken toch wel wat meer en begonnen er aardig wat kale plekken op zijn hoofd te verschijnen. Ik heb toen voorgesteld om het er dan met de tondeuse maar helemaal af te halen. Was wel benieuwd hoe het hem stond. Ik moet zeggen het staat niet verkeerd. Ik heb er een knappe, jonge vent voor terug gekregen.
Hij heeft er ook zeer veel complimentjes over gekregen. Ik moet de vrouwen van hem afslaan. HAha.
Woensdagochtend stond de regiotaxi weer netjes op tijd voor de deur om half negen, gelukkig was het niet mistig.
We waren keurig op tijd in het Erasmus mc. Eerst even bloed prikken. We dachten een buisje, want dat formulier hadden we meegekregen van stamcelafaresedames, maar dat kon de prullenbak in. Er moesten meerdere buizen afgenomen worden en kon hij ook nog urine inleveren. Daarnaast mocht Pim ook nog een hartfilmpje laten maken.
We dachten eigenlijk lekker aan de koffie te gaan. gelukkig ging het hartfilmpje nogal vlot en konden we toen lekker aan de koffie met wat lekkers erbij.
Om half elf stond de afspraak met de hematoloog. Het liep wel erg uit. We waren om kwart over elf aan de beurt. Maar dokter Sprengers nam wel de tijd, er moesten verschillende afspraken gemaakt worden. We hadden zelf ook wat vragen. Ten eerste of Pim na de stamceltransplantatie opnieuw ingeent moet worden tegen de kinderziekten. BMR, DKTP. Is het geheugen van de stamcellen weg of aangetast door de chemo's. Hij vond dit een interessante vraag. Bij stamcellen van jezelf dacht hij niet, maar bij donorcellen wel. Hij wist dit niet zeker en zou dit navragen.
Ook waren we benieuwd naar de uitslagen van de beenmergpunctie. Deze waren zeer gunstig, er waren bijna geen foutieve plasmacellen meer te meten. De ziekte van Kahler is in remissie. Goed nieuws dus.
De opname van Pim vindt waarschijnlijk plaats op 15 december 2011. Een dag voor zijn verjaardag.
Morgen krijgt Pim al verschillende onderzoeken.
Eem mugascan, dit is om de hartpompfunctie te meten. Een deel van de rode bloedcellen worden radioactief gemaakt en die worden na een minuut of twintig weer terug gegeven en dan krijgen ze een beeld hoe het hart functioneert, omdat deze op de scan oplichten.
Daarna bloedprikken. Ze hadden nog niet genoeg. Hierna mag hij zich melden op de spoedeisende hulp waar er foto's van longen en kaak gemaakt worden.Om 15.00 uur mag hij zich nog melden bij de kaakchirurg of er geen gaatjes of ontstekingen in het gebit of tandvlees zijn.
Dan mag hij naar huis en kunnen we ons volgende week woensdag weer melden bij de hematoloog om 10.45 uur . Na dit bezoek volgt er om 11.15 uur nog een longfunctieonderzoek. Maar daarover volgende week meer.

Groeetjes Pim en Nancy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten