vrijdag 23 december 2011

Afgelopen twee dagen in het Amphia 21 en 22 december 2011


Woensdag 21 december was Pim nog steeds misselijk. Hij heeft een onrustige nacht gehad. Ze kwamen verschillende keren voor het infuus en zetten dan een oproep aan die nogal erg hard piept. Gisterochtend kwam ook nog de zaalarts met de bloeduitslagen. Net zoals in het Erasmus MC kreeg hij de bloeduitslagen uitgeprint. Voor belangstellenden het verloop van de uitslagen.

15 december 2011 hemoglobine (HB): 8,5      Leukocyten 2,8     Trombocyten 255
17 december 2011                              7,2                          3,3                           206                      
19 december 2011                              6,9                          2,6                           199
22 december 2011                              6,8                          1,2                           176

Hemoglobine zijn de rode bloedlichaampjes. Bij mannen zit deze tussen de 9 en 11, bij vrouwen tussen 7 en 9.
Leukocyten ziin de witte bloedlichaampjes. Dit geeft de weerstand aan. Deze zakt naar 0, vandaar het grote risico voor infecties en hiervoor moet je in de isolatie. Wanneer Pim de dip door is (weerstand 0) gaat deze stijgen. De neurofiele reeks gaat eerst stijgen en daarna de leukocyten.
Trombocyten zijn de bloedplaatjes, dit is voor de stolling. Zakt deze onder de 10 krijg je bloedneuzen, blauwe plekken en krijg je bloedplaatjes bij. In de middag ben ik op mijn gemak bij Pim op bezoek geweest en hebben we naar de lancering van Andre Kuipers zitten kijken.
Omdat Pim nog geen eten binnen kan houden is afgesproken dat hij vanavond voeding via de Hickman krijgt. Hier heeft hij dan geen last van, want dit gaat rechtstreeks in de bloedbaan. Aan het eind van de middag heeft hij nog gespuugd. Toch heeft hij het idee dat het wat beter gaat. 's Avonds zijn zijn zwager en schoonzus Ivo en Madeleine nog op bezoek geweest. Gaf toch weer even wat afleiding.
Na een goede nachtrust is het alweer donderdag 22 december en ligt hij al weer een week in het ziekenhuis. Hij voelt zich een stuk beter en heeft geen aanvallen van misselijkheid meer gehad. Er is ook afgesproken dat de medicatie tegen de misselijkheid alleen gegeven wordt indien nodig. Vanmorgen stond de fysio aan zijn bed. Luilakken is er niet bij. Hij moest gelijk aan zijn schoonmamaatje denken. Zij sport elke ochtend met omroep Max en Olga Commandeur. Dit al minimaal 40 jaar lang. Hij heeft lichte oefeningen gekregen om wat in beweging te blijven.
Vanmiddag kwam ik niet op bezoek, maar zou 's avonds komen. De buurvrouw werkt in het Amphia en is even langs geweest en zijn schoonzussie Annemieke. Vanavond ben ik met Maartje naar het Amphia gereden en nu zitten we daar samen bij Pim lekker tv te kijken en te kletsen. Pim is opgeruimd en voelt zich best. Een gezellige avond.

Groetjes Pim en Nancy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten