zondag 11 december 2011

Vorderingen van de afgelopen week van Pim en zijn ziekte van Kahler 10 december 2011



Na zelf twee dagen met een virus op bed gelegen te hebben zal ik jullie weer op de hoogte brengen van de afgelopen week.
Vrijdag 2 december hebben we Pepijn zijn verjaardag gevierd. Vanaf drie uur 's middags familie en vrienden tot een uur of half elf 's avonds. We hebben het goed volgehouden en Pepijn heeft een leuke verjaardag gehad en wij hebben genoten van de gezelligheid. Beter een drukke dag, dan drie achter elkaar. Pepijn heeft ook zijn eerste rijles achter de rug als 17-jarige. Hij kan meedoen aan de nieuwe proef om al eerder met de rijlessen te starten.De volgende ochtend lekker uitgeslapen  en het weekend rustig aangedaan. Gelukkig gaat het Pim deze dagen ook goed. Hij heeft wat meer energie. Dit wil niet zeggen dat hij alles weer aankan, maar rustige dingen kan hij toch wel weer oppakken.
Donderdag 1 december is Pim naar de mondhygiëniste geweest voor het goed laten reinigen van zijn gebit. Ze was zelfs zo vriendelijk om hem nog een keer in te plannen voor de opname 15 december. Maandag twaalf december zal ze zijn gebit nog een keer goed reinigen.
Vijf december, sinterklaasavond hebben we ook niet zomaar voorbij laten gaan. 's Avonds gezellig gegourmet met oma en the kids. Ze dachten dat we niets zouden doen, maar we hadden toch nog een luxe chocolade letter ingepakt met een geldbedrag erop. Ze kunnen dan zelf beslissen wat ze ermee gaan doen. Al met al een gezellige avond. Afleiding is ook niet verkeerd, want 15 december komt toch wel dichtbij. Dinsdag 6 december kon Pim naar de tandarts voor het gaatje onder zijn kroon. het was goed dat dit ontdekt was, want er zat een ontsteking onder. Dit zou toch problemen kunnen geven als zijn weerstand nihil is. Hij kon dus gelijk een zenuwbehandeling ondergaan. Ik moet wederom zeggen dat de hulpverleners allemaal erg attent zijn en meewerken om Pim in optimale conditie de behandeling in het Erasmus MC te laten ondergaan. Maandag twaalf december kan hij na het bezoek aan de mondhygiëniste gelijk door naar de tandarts voor het afwerken van de zenuwbehandeling.
Dinsdagmiddag hadden we een afspraak staan met het Amphia in Breda, waar Pim na zijn behandeling in Rotterdam in de isolatie gaat. Eerst hadden we een consult met een internist/hematoloog. Deze heeft het een en ander uitgelegd, maar van het meeste waren we al op de hoogte. Na dit consult kwam er een verpleegkundige om ons een rondleiding op de afdeling te geven, waar Pim komt te liggen. Er zijn 4 isolatiekamers. Mochten ze vol zijn, dan kan het zijn dat Pim op een tweepersoonskamer komt te liggen met dezelfde voorzorgsmaatregelen als op de isolatiekamers. Er zijn twee gangen op deze afdeling. De isolatiekamers en tweepersoonskamers zijn achteraan. Hier liggen de oncologiepatiënten en personen die in isolatie moeten.Tussen de twee gangen is de verpleegsterspost. We hebben ook al kennis gemaakt met het hoofd van de afdeling. Ook met de voedingsassistenten hebben we kennis gemaakt. We moeten zeggen, ze kwamen heel vriendelijk over. Toch wel fijn dat we een rondleiding op de afdeling kregen, zodat het straks niet zo vreemd is.
Nu nog maar even genieten van de komende dagen en ons voorbereiden op de opname van 15 december. Ik zal zo veel mogelijk verslag proberen te doen over de behandeling en zodra Pim in Het Amphia lig zal ik een adres toevoegen. Het zou leuk voor Pim zijn als hij een kaartje kan ontvangen om hem een hart onder de riem te steken.

Groetjes Pim en Nancy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten