zaterdag 12 november 2011

Verslag van het verloop van afgelopen week van Pim en zijn ziekte van Kahler 11 november 2011



Donderdagavond 3 november voelde Pim zich na zijn chemo met cyclofosfamide al niet zo lekker. Tegen de nacht moest hij dan ook overgeven. Het was een onrustige nacht. Vrijdag was ook een dag van misselijk zijn en overgeven. Dit duurde tot zaterdagochtend. Vanaf toen ging het weer bergopwaarts met hem. Zondag werd hij langzaam weer de oude en op maandag had hij het weer achter de rug.
Deze maandag 7 november moest Pim ook starten met de injecties Zarzion (groeihormonen) om te zorgen dat het beenmerg een overproduktie aan stamcellen aan zou maken, zodat deze in de bloedbaan belanden.
Deze maandag stond ook een controle bij de oogarts gepland. Deze kwam met goede berichten. Zijn rechteroog was vrij van bloedstolsels en in het linkeroog zat nog een minimaal vlekje. Volgens de oogarts zou dit ook verdwijnen. In principe hoeft hij hier niet meer terug te komen. Deze berichten horen wij graag.
De eerste dagen met de spuitjes gingen best redelijk, wel wat hoofdpijn, maar dat was met een paracetamol op te lossen. Donderdagavond begon Pim last te krijgen van pijn op zijn borstbeen en in zijn bekken. Eerst zakte het wat met een paracetamol. 's Nachts kreeg hij meer pijn. Paracetamol hielp hier niet meer tegen.
Vrijdagochtend 11-11-11 stond gelukkig een bloedcontrole gepland bij de afdeling hemaferese. Deze ochtend werd er gekeken hoe het met de produktie van de stamcellen in het bloed stond. Er werden er wel al aangemaakt, maar nog net te weinig voor afname. Waarschijnlijk gaat dit maandag gebeuren. Voor de pijn in zijn botten werd er overlegd met de arts voor sterkere pijnmedicatie. Dit is tramadol geworden.
Na dit bezoek moest Pim nog naar de dagbehandeling voor een apd-infuus (tegen botafbraak). Dit was tegen de middag. Hij kreeg hier nog lekkere broodjes als lunch. Na toch wel een enerverende ochtend stond de taxi gelukkig vlot voor de deur bij het Erasmus en om half twee was hij thuis, waar hij vlug naar de apotheek ging voor de pijnstilling. Deze heeft hij net ingenomen en is even gaan liggen en hopen wij dat de pijn vlug wil zakken tot een aanvaardbaar niveau.
Volgende week zal ik verslag uitbrengen over het verloop van de afgelopen dagen en hopelijk dat maandag de eerste stamcelafname kan plaatsvinden.

Groetjes Pim en Nancy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten