zondag 8 januari 2012

Goed nieuws 3 januari 2012


Sinds gisteren 2 januari mag de deur open. De bloedwaarden zijn als een raket gestegen. Het hb zit weer op 7,1.
De leukocyten waren al gestegen tot 1,5. De trombocyten staan al weer op 201. De neutrofiele reeks is gestegen tot 0,74.
Dus de waarden waren ruim boven het toegestane en mocht de deur open.Pim moest wel even wennen aan het geluid van de gang. Op zijn kamer was het natuurlijk heel erg stil. Ook is het infuus verwijderd met de antibiotica, vocht en voeding. Pim kan weer kleine beetjes eten. Zoals een cracker met smeerkaas, een peperkoekje. Alleen 's avonds kwam de rijst met appelmoes er langs de verkeerde kant weer uit. Misselijk is hij niet meer. Hij zal het stapje voor stapje moeten opbouwen. Hij is met de fysio al tot het eind van de gang gelopen. De stijgende lijn bouwt nu vlug verder uit.
Vandaag 3 januari kwam het beste nieuws. Pim mag morgen 4 januari naar huis. Het gaat zo goed en thuis kan hij het eten verder uitbouwen. Er zijn nog wel hygieneregels voor thuis. Kiemarme voeding nog even volhuoden. De bloedwaarden zijn wel goed, maar de weerstand opbouwen duurt een week of drie. Dus nog niet zoenen en oppassen met verkouden of zieke mensen. Vaatdoekje iedere dag verversen en ook de thee- en handdoek.
Vandaag zal de chirurg de Hickman ook nog moeten verwijderen. Tot nu toe, 14.00 uur, nog niet gebeurd. Hopelijk vergeten ze het niet.
Volgende week krijgt hij nog een afspraak voor de hematoloog in het Amphia, zodat ze het hier netjes kunnen afsluiten en overdragen aan het Erasmus in Rotterdam.
Pim wil ook iedereen bedanken voor de belangstelling, steun, vele kaarten, telefoontjes sms'jes. Dit heeft hem er wel doorheen getrokken.
Morgen om 10.00 uur kom ik Pim ophalen en gaan we lekker weer naar huis.

Groetjes Pim en Nancy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten