zondag 8 januari 2012

De afgelopen dagen thuis 7 januari 2012


Woensdagochtend ben ik Pim op 10 uur gaan ophalen in het Amphia. Na afscheid te hebben genomen van de verzorging lekker met de auto naar Roosendaal. Pim is zeer tevreden over de verpleging en de verzorging in het Amphia. Hij heeft voor dinsdagmiddag 10 januari nog een afspraak om half drie bij de hematoloog in het Amphia meegekregen. Hij moet eerst van te voren om 13.00 uur bloed laten prikken. Is dit allemaal goed, dan kunnen ze Pim overdragen aan het Erasmus in Rotterdam. Dinsdagmiddag 3 januari is de Hickman nog verwijderd. Alleen was het wat zwaarder dan wij dachten. Pim is volledig in slaap gebracht om deze te verwijderen. 's Avonds was hij gelukkig al weer opgeknapt. De verpleging vond Pim een voorbeeldige patient. Ze maakten maar zelden mee dat iemand in de isolatie geen koorts heeft gekregen. Wanneer we erop terug kijken is Pim er goed doorheen gerold. Erg ziek is hij niet geweest. Het enige wat tegen heeft gezeten was de voeding, maar dit komt thuis wel weer bij. En zijn energie is natuurlijk heel erg laag. De eerste weken thuis moet hij met voeding nog oppassen, kiemarme voeding. Voor de rest mag hij alles eten.
Na thuis te zijn gekomen is Pim 's middags wel even op bed gaan liggen en 's avonds erop tijd in.
Hij heeft de eerste nacht thuis goed geslapen en 's morgens wat langer blijven liggen. De eerste keer warm eten thuis was nog geen succes. Crackers met kaas ging goed en ook thee en jus d'orange.
Vanaf donderdag ging het eten beter. In plaats van crackers heeft hij nu lichtbruine boterhammen gegeten. Een beetje rijst met worteltjes ging ook goed. Dit was de eerste dag dat Pim niet hoefde te spugen.
Vrijdag ging het eten ook weer goed en denken we dat qua eten het tij gekeerd is. Nu langzaam opbouwen.
Alleen heeft Pim nog geen honger en zijn smaak is ook erg laf. Hij proeft niet veel verschillende smaken. Dit komt vaker voor bij personen die een zware chemo achter de rug hebben. Dit heeft tijd nodig en zal weer herstellen.
Stapje voor stapje en niet te vlug willen. Het heeft natuurlijk een zware impact op het lichaam en is het niet niks geweest. Maar we zijn dankbaar dat we dit gedeelte toch redelijk goed doorlopen hebben.
Vandaag heeft Pim zijn eerste rondje weer buiten gelopen. We hopen dat het iedere dag een beetje vooruit gaat en dat Pim in goede conditie aan de laatste blok van 4 x 28 dagen kan beginnen. Dit zal in het Erasmus MC wel verder afgesproken worden.

Groetjes Pim en Nancy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten