woensdag 20 juni 2012

Bezoek aan de arboarts en afsluitende onderzoeken 19 juni 2012


Woensdag 13 juni had Pim een consult bij de arboarts in Breda. We waren toch wel heel benieuwd hoe hij zou reageren en of hij Pim de tijd zou gunnen om in zijn eigen tempo aan de terugkeer in het arbeidsproces zou kunnen gaan werken.
Nu het viel gelukkig heel erg mee. Hij zei al vrij vlot over werken praten we nog niet, misschien de laatste minuutjes. Vertel maar eens wat er de laatste tijd gebeurd is en wat staat er nog op het programma. Hij had zich goed ingelezen en contact met Ineos gehad.
Hij maakte in ieder geval de indruk overal goed van op de hoogte te zijn. Bleek hij een zus met de ziekte van Kahler te hebben. Vandaar dat hij goed op de hoogte is. De eerstkomende tijd moet Pim maar eens aan zijn algehele conditie gaan werken en wanneer we 8 augustus terug zijn geweest bij de hematoloog in het Erasmus MC bij hem weer zijn verhaal komen doen. Na die tijd en wanneer Pim start met Herstel en Balans maar eens gaan kijken of er al iets van werken in zit. Eerst maar eens een keer koffie gaan drinken en dan stapje voor stapje weer proberen op te bouwen. Dus hij legt er zeker geen druk op. Ook heeft hij officieel toestemming gegeven voor de vakantie. Het staat nu zwart op wit dat we mogen gaan. Dat geeft ons ook rust. Dertien augustus zien we qua werk wel weer verder.
In het kader van de Carthadexstudie stonden er nog twee onderzoeken op het programma. Een ct-scan en een beenmergpunctie. Voor de ct-scan moest Pim nuchter zijn. We dachten dat hij via een infuus contrastvloeistof kreeg.
Bleek dit helemaal niet waar te zijn en was het een gewone ct-scan. Viel dat in ieder geval mee. Dat hij niet mocht eten klopte wel. Dit was, omdat de slokdarm/maag leeg moest zijn. Voor een goed overzicht van zijn skelet. We waren op de röntgen vlug klaar. We zijn toen aan de kofiie met wat lekkers gegaan, want Pim had honger en hij moest hierna nog een beenmergpunctie ondergaan. Klokslag kwart over tien was hij aan de beurt. Na goed verdoofd te zijn werd de beenmergpunctie uitgevoerd in zijn bekkenkam. Gelukkig kregen ze vrij vlot goed beenmerg. Wanneer er voldoende vlokken in het preparaat zitten dan kunnen ze een buisje opzuigen. Dit is wel pijnlijk want ze moeten door het bot heen. Gelukkig is het maar kort. Na een kwartiertje was dit ook weer achter de rug en konden we met de taxi weer terug naar Roosendaal. Hier gaan we ons langzaamaan voorbereiden op onze vakantie naar Noord-Frankrijk en hopen daar met ons gezin een heerlijk, zonnige tijd tegemoet te gaan.

Groetjes Pim en Nancy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten