vrijdag 24 februari 2012

Eerste blok van zes kuren zit erop 23 februari 2011



Op verzoek van Silvia zullen we de blog weer bijwerken, nadat we een aantal dagen verstek hebben laten gaan in verband met de carnaval. Zoals zoveel tullepetaonen heb ik toch nog wel een paar dagen gecarnavald en Pim is nog samen met met mij, mijn moeder en onze dochter Maartje naar de optocht geweest. De helft hebben we gezien. Voor ons de voornaamste. Drie geweldige bands die samen 99 jaar bestaan. St. Senilia, van Eiges en Makkeluk Zat. Ook onze middelste zoon Pepijn had een geweldige creatie gebouwd samen met BC. De Kwèèkers.
     
                      
Halverwege de optocht zijn we naar huis gegaan, want toen was het voor Pim weer genoeg. Maar we zijn er weer even uit geweest. Ikzelf heb natuurlijk wel meegespeeld met het geweldige konsert vor de Moriaon, met een overvol Pirrusplein en prachtig weer. Maar woensdag gingen we weer over tot de orde van de dag.
Vorige week woensdag en donderdag heeft Pim kuur 3 en 4 gekregen. deze verliepen zeer vlot. Hij was om elf uur 's morgens weer terug. Pim is van de kuren wel weer wat meer moe en zoals hij het zelf omschrijft wollig in zijn hoofd, waardoor hij zich wat moeilijker kan concentreren op leesteksten. Maar we wandelen dagelijks met onze hond Snoopy en dit gaat hem goed af, een frisse neus halen. Ja, zowel voor Pim als voor Snoopy.
Woensdag 22 februari stond er weer een consult bij de hematoloog en bloed prikken op het programma in het Erasmus mc. Vandaag ben ik weer mee gegaan. Ik vind het toch wel belangrijk om deze gesprekken samen te doen. Er was een arts in opleiding die mee mocht prikken, maar kreeg nog niet gelijk bloed en moest de ervaren laborante het afmaken. Aldoende leert men. Omdat we nog even moesten wachten zijn we lekker een bak koffie met een warme appelflap gaan nuttigen. Als je betaalt heb je ook wat. Waarom moeten die restaurants in de ziekenhuizen zo asociaal prijzig zijn?
Hierna stond het consult aan de hematoloog gepland. Na eerst gevraagd te hebben hoe het met Pim ging werden de bloeduitslagen besproken. Deze waren heel erg gunstig. De IgA en IgG, onderdeel van de eiwitten, waren kleiner dan 1 en waarschijnlijk niet meer te meten. We moesten hier wel even om lachen, wel of niet te meten!!! Het belangrijkste is dat het er goed uit zag. Ook vroeg ik nog even naar de M-proteïnen. Dit is weer een onderdeel van de Ig-G. We praten nu al over moleculen. Deze waren in juli 2011 140. Toen de ziekte werd geconstateerd en in de grafiek kon je zien dat ze tegen de nullijn aanzitten. Gunstige berichten. Laten we hopen dat in deze consilidatie deze gunstige lijn zich voortzet. Na het consult het infuus met carfilzomib aangesloten en om kwart voor 12 zaten we weer in de taxi naar huis.
Donderdag 23 februari had Pim zijn zesde kuur. deze zat wat tegen, want deze was nog niet op de afdeling. De apotheek had storing. Hij moest dus wat langer wachten. Als het goed is kan hij ieder moment binnen komen en kan zijn rustweek aanvangen.
Eigenlijk niet helemaal, want volgende week moeten we nog naar de orthopeed ter contrôle. Er worden dan röntgenfoto's gemaakt. We verwachten dat dit voor nu de laatste keer is, want met zijn rug gaat het eigenlijk heel goed.

Groetjes Pim en Nancy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten